Javascript must be enabled to continue!

Blog


New procedure for issuing a building permit in Greece

31-07-2018 00:00

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για τις διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής, έλεγχου και έκδοσης διοικητικών πράξεων των Υπηρεσιών Δόμησης (πολεοδομιών).

Μεταξύ άλλων προβλέπονται οι διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι διαδικασίες έκδοσης έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, η διαδικασία γνωστοποίησης πρόσθετων εργασιών, η διαδικασία αναθεώρησης οικοδομικών αδειών, η διαδικασία ενημέρωσης οικοδομικών αδειών, η διαδικασία έγκρισης εργασιών αποπεράτωσης αυθαίρετων κατασκευών, η διαδικασία άδειας κατεδάφισης, η διαδικασία έγκρισης εκτέλεσης εργασών και η διαδικασία προέγκρισης όικοδομικής άδειας.

Στα σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας διαδικασίας περιλαμβάνεται η απομακρυσμένη υποβολή των απαιτούμενων ψηφιακών εγγράφων και άρα η σημαντική εξοικονόμηση πόρων (χρόνου, χρημάτων και χαρτιού), η παρακολούθηση και άρα ο καταλογισμός της υπευθυνότητας. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ότι παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες στα στοιχεία του εντύπου της οικοδομικής άδειας, καθώς και του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης που τη συνοδεύουν.



Back
logo
logo
Contact